Alt du må vite om skyoverføring

Det er enkle årsaker til at du bør flytte til skyen: Den er mer tilgjengelig, dataene er sikrere der, og med skyen jobber de ansatte raskere.

Alt du må vite om skyoverføring

Å flytte til skyen kan være like fysisk og emosjonelt belastende som å flytte. Hvis du ikke er forberedt kan det bli en langvarig orkan i stedet for en lett bris.

Skyoverføring er prosessen med å flytte virksomhetskritiske funksjoner fra det interne nettverket til et eksternt skybasert nettverk. Å flytte til skyen har raskt blitt en virksomhetsnorm, og årsaken er enkel: Skyen er mer tilgjengelig, dataene er sikrere der, og med skyen jobber de ansatte raskere. 

Å flytte til skyen kan gi virksomheten din langt større fleksibilitet, og det er første skritt mot bedre organisatorisk resiliens. For å finne ut mer om dette og andre verktøy som gjør virksomheten din mer resilient, kan du laste ned vår gratis e-bok «Virksomheten din må være resilient, og slik gjør du det».

En suksessfull skyoverføring krever tydelig kommunikasjon og administrering, at alle vet hva de skal gjøre, og riktig skyleverandør.
En suksessfull skyoverføring krever tydelig kommunikasjon og administrering, at alle vet hva de skal gjøre, og riktig skyleverandør.

Forberedelse er beste øverføringspraksis 

Det er viktig å håndtere alle endringene som følger med en skyoverføring. Kunnskap og forberedelse er nøkkelen. Virksomheten din må forstå behovene den har og planlegge deretter. Den innledende planleggingen er avgjørende for å lykkes med skyoverføringen. Denne avgjør hvor smertefri, eller smertefull, overføringen blir. Her er noen beste praksiser og utprøvde framgangsmåter for skyoverføring:

  • Utnevn ansvarlige. Når virksomheten skal flyttes til skyen, bør du ha et internt team som hjelper til og følger med på hele prosessen. Utarbeid mål slik at alle vet hva de jobber mot og blir mer effektive.
  • Skissér skyoverføringen før du begynner. Å overføre alle virksomhetsdataene til skyen kan virke som et logistisk mareritt. En skyoverføring krever mye tid, energi og planlegging, men når planen er på plass – til og med før du setter i gang selve overføringen – blir prosessen enklere. Når du har et klart mål fra start, kan du utforme en gjennomførbar plan som sikrer at skyoverføringen går smertefritt.
  • Stimuler skymentaliteten. Det kan være vanskelig å flytte en skyløs virksomhet over i skyen, spesielt hvis de ansatte er vant til å jobbe med spesifikke verktøy eller fysiske sikkerhetskopier. La dem venne seg til skyen ett skritt av gangen for å unngå motvilje, slik at alle aksepterer de nye metodene.
  • Vær mottakelig og fleksibel. I en storskala skyoverføring er det avgjørende å være smidig, fleksibel og villig til å tilpasse seg. Når virksomheten skal endre og oppdatere arbeidsprosessene sine, er det viktig at alle involverte er åpne for nye ideer og kan reagere raskt på eventuelle plutselige forandringer.

Ha beina på jorda når du jobber med skyen

Skybehovet ditt vil øke etter hvert som du overfører flere og flere deler av virksomheten din. Derfor bør du finne en online backup-leverandør du kan stole på og som hjelper deg med å tette det uhyggelige tomrommet der programvarens sikkerhet slutter og ditt eget ansvar begynner.

Dette tomrommet må voktes vel og er en kritisk del av overføringsprosessen som ofte overses. Leverandører av programvare som en tjeneste (SaaS / Software as a Service) er ikke forpliktet til å gjenopprette eventuelle tapte data, noe som utsetter deg for risiko og manglende compliance. De fleste leverandørene beskytter deg mot vanlige årsaker til nedetid, men velg gjerne en online backup-leverandør som strekker seg lengre og kan håndtere skydataene dine. Med KeepItSafe får du et enkelt, sentralisert system til alle SaaS-programmene dine og integrert online-backup slik at dataene dine beskyttes med ett-trinnslagring.

Enkel skyoverføring 

Det kan være utfordrende å skulle flytte infrastrukturen sin til skyen, men fordelene taler for seg selv. Det krever tydelig kommunikasjon og administrering, at alle vet hva de skal gjøre, og riktig skyleverandør. Men når dette er på plass, kan virksomheten din flytte grenser.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder.

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.