Bekjemp frykten for skremmevare

Mange skremmevarer gjenskaper grensesnittet og designet til velkjente antivirusprogrammer. Da blir det enda vanskeligere å skille mellom reelle programmer og de som utgir seg for å være det.

Bekjemp frykten for skremmevare

I motsetning til vanlig skadevare, spionprogramvare og løsepengevirus, utgir skremmevare seg for å være reelle sikkerhetsprogrammer. Skremmevaren skremmer deg til å betale for å fjerne virusene den utgir seg for å oppdage.

Frykt er en stor motivasjonsfaktor. Dette gjelder spesielt for dagens hybride arbeidsstyrke som må forholde seg til raskt voksende trusler. Når det utvikles så mange trusler vi ikke kjenner til, er det lett å la seg lure til å tro på en «trussel» uten å sjekke om den er reell. Dette er det springende punktet i skremmevare.

Fullskjermsfrykt

Forestill deg at det plutselig dukker opp en gigantisk pop-up på skjermen din som advarer deg om et farlig virus som kan skade viktige data med mindre du stopper det umiddelbart. Heldigvis ligger løsningen rett nedenfor den skumle pop-up-beskjeden; nemlig det eneste antivirusprogrammet som kan fjerne trusselen – som du får tilgang til mot et beløp.

Dette er en vanlig form for skremmevare. Og problemet er at programmet, som er forkledd som et antivirusprogram, er det samme programmet som infiserer maskinen og systemene dine og i stedet installerer skadevare.

Dette er bare ett eksempel fra en rekke cybertrusler du må sørge for at virksomheten din og de ansatte hele tiden er oppdaterte på. 

Anti-antivirus

Mange skremmeprogramvarer gjenskaper grensesnittet og designet til velkjente antivirusprogrammer. Da blir det enda vanskeligere å skille mellom reelle programmer og de som utgir seg for å være det. Ofte har skadevaren til og med samme eller lignende navn som anerkjente programmer. Det er slutt på den tiden da man kunne gjennomskue disse truslene på bakgrunn av dårlig grammatikk og skrivefeil, noe som gjør det enda viktigere å stoppe opp og virkelig tenke over det som popper opp. 

Når hackerne blir enda smartere og metodene deres enda bedre, bør også kunnskapen din om skremmevare og metodene dine for å oppdage det, bli enda bedre.

Ved å utnytte anledningen og menneskelig frykt, håper hackerne de kan skremme sine mål til å kjøpe løsninger som i realiteten er et middel for ytterligere skade.
Ved å utnytte anledningen og menneskelig frykt, håper hackerne de kan skremme sine mål til å kjøpe løsninger som i realiteten er et middel for ytterligere skade.

Frykt ikke! Du kan bekjempe frykten for skremmevare

1. Ikke betal prisen – da kommer du til å betale prisen

Hackerne har ofte god økonomi og mer enn nok muligheter. Mange antivirusprogrammer er i utgangspunktet gratis, men mye av det de tilbyr koster penger. Ved å overse trusselen og nekte å betale, uansett hvor overbevisende beskjeden er, kan virksomhetene og andre potensielle ofre avskjære mulighetene hackerne er avhengige av. 

Uansett hvor kjapt et pop-up-vindu dukker opp på skjermen din, bør du straks avslutte nettleseren, e-postprogrammet, eller hvilket som helst annet program som forårsaket pop-up-en, og si ifra til IT-avdelingen.

2. Ikke tro på trusselen.

Pop-up-vinduer som dekker hele skjermen din, er en taktikk som ofte brukes i slike angrep. Disse inneholder gjerne illevarslende beskjeder fra fagkyndige om at du har overtrådt personopplysningslovverk og nå er mistenkt for å ha fått tilgang til ulovlig innhold. Ofte kreves det betaling for et forenklet forelegg, og vinduet kan være fryktelig vanskelig å lukke. 

Selv om beskjeden kan virke foruroligende, skal du ikke tro på den. Selv om det er både IP-adresse og stedsinformasjon i pop-up-en, skal du ikke la seg skremme. Slik informasjon er ofte enkel å finne, og hackerne misbruker den gjerne. Avslør hackerne og tving programmet til å avslutte.

3. Sikkerhetskopiering er alltid en skrekkelig god idé 

Skremmevare kan være så mangt, og det er vanskelig å skjelne mellom reelle systemfeil og godt designet skadevare. Enhver virksomhet, liten eller stor, kan bli offer for den. Spørsmålet er: Hvordan ruste du deg for det øyensynlig uunngåelige? Svaret er: Med skrekkelig god og tilgjengelig online-backup fra en ledende leverandør. 

Når du vet at alle viktige data, til enhver tid, er trygge og sikret i skyen, kan enhver trussel – selv de som benytter skremselstaktikk for å installere skadevare – enkelt overvinnes ved å problemfritt nøytraliseres og sømløst gjenopprettes.

Ikke frykt skremmevare

Ettersom stadig flere virksomheter blir komfortable med fjernjobbing, og ettersom stadig flere ansatte jobber fra private eller offentlige steder, blir trusselbasert trafikk en daglig realitet. Skremmevare er en stor bidragsyter til denne trafikken. Ved å utnytte anledningen og menneskelig frykt, håper hackerne de kan skremme sine mål til å kjøpe løsninger som i realiteten er et middel for ytterligere skade. Når virksomhetene og de ansatte står overfor en slik skremmende virkelighet, må de være trygge på verktøyene de bruker, hva slags trafikk de har, og internettilkoblingen sin. Uansett hva slags beskjed som måtte poppe opp, skal du ikke la deg lure på grunn av frykt.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.