Husk backup av Microsoft 365-data

Mange tror beskyttelse og backup er inkludert i Office 365, og derfor tenker ikke brukerne på at de trenger databeskyttelse utenfor programmet.

Husk backup av Microsoft 365-data

Selv om Microsoft Office 365 er en solid produktpakke, har den noen sikkerhetshull. Har du for eksempel store mengder kundedata, eller andre verdifulle data du må beskytte, kan det være lurt å tenke på backup av Office 365.

Pålitelighet og sikkerhet er to av de viktigste faktorene når du skal flytte data til skyen. I forhold til onsite-løsninger, har skyen store fordeler, men en av ulempene er at den ikke er 100 % pålitelig. Dataintegritet er den største utfordringen med Microsoft. Selv om plattformen er svært tilgjengelig, pålitelig, og enkel å bruke, er det til syvende og sist ditt eget ansvar å sikre virksomhetsdataene dine. 

Forstå «delt ansvar»

«Delt ansvar» er en betegnelse som brukes på overenskomsten mellom Microsoft og kundene deres. «Delt ansvar» sier noe om hvor tjenestens ansvar slutter og kundens ansvar begynner. Mer uttrykkelig er Microsoft ansvarlig for å tilveiebringe og støtte programmer og servere, mens brukerne er ansvarlige for skydataene. Dette inkluderer endepunkter, kontoer, adgangshåndtering, og kundedata.

Det kritiske punktet er at du lagrer mye data i Office 365, som kontrakter, dokumenter, og kalenderen din, og alt dette er avgjørende for den daglige driften. Derfor bør du, som Office 365-bruker, ikke ta noen sjanser. Med hjelp fra en skybackup-tjeneste kan du beskytte alt som er viktig for deg da dette faktisk er ditt ansvar.

Backup er opp til deg 

Mange tror beskyttelse og backup er inkludert i Office 365, og derfor tenker ikke brukerne på at de trenger databeskyttelse utenfor programmet. Det er en misoppfatning at geo-redundans og oppbevaring er det samme som backup. Disse funksjonene skal i realiteten kun aktiveres i migreringsfasen. Derfor kan denne misforståelsen føre til uopprettelig datatap.

Microsoft Office 365s skytjeneste er utviklet for å beskytte mot maskinvarefeil, driftstans, og systemfeil. Den er ikke utviklet for å beskytte mot datatap, og derfor er det virksomhetseierens eller brukernes ansvar å iverksette nøvendige tiltak for å beskytte egne data.

Hvorfor er Office 365-backup så viktig?

Uansett hvor sikkert et system eller nettverk er, er det bare enkle feil som skal til for å risikere sikkerheten. Enten du eller andre ansatte blir offer for et phishing-angrep, uaktsomt deler sensitive data i en e-post, eller bruker usikret skylagring, kan sikkerhetsbrudd og datatap skje hvem som helst når som helst. 

Microsoft Office 365 har mange nyttige, innebygde sikkerhetsfunksjoner, men mange virksomheter oppdager at disse ikke dekker behovene deres, spesielt hva gjelder teknologiske trusler. Hvis en virksomhet for eksempel opplever databrudd, kan ikke Office 365 bidra til å gjenopprette data fra sikkerhetskopier eller andre kilder. Office 365s datalagringsfunksjoner har heller ikke innebygde varslingssystemer for slettet e-post, noe som kan gjøre det umulig å gjenopprette disse e-postene uten å manuelt lagre dem på en lokal enhet. I tillegg mangler Office 365 robuste metoder for datasikring ved løsepengevirus. 

Kort sagt: Ansvaret for å beskytte dataene dine kan ikke helt og holdent legges på Microsoft. For å være sikker på at dataene dine er trygt lagret og gjenopprettelige, må du ta saken i egne hender.

Ansvaret for å beskytte dataene dine kan ikke helt og holdent legges på Microsoft.
Ansvaret for å beskytte dataene dine kan ikke helt og holdent legges på Microsoft.

Ta kontroll over Office 365-backupen med KeepItSafe og Veeam

Det er ingen grunn til å være bekymret over dataene dine når du tar i bruk de betrodde tjenestene fra KeepItSafe og Veeam. KeepItSafes Office 365-backup, levert av Veeam, er en smart og enkel backup-løsning som beskytter og gjenoppretter e-post-dataene dine, arbeidsområder, og filer lagret i SharePoint Online, Teams, og OneDriver. Det er enkelt å sette opp og administrere – ingen tekniske konsulenter er nødvendige. Og skulle katastrofen inntreffe slik at dataene dine er utsatte, har du enkel tilgang til sikkerhetskopiene.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.