Mikrotjenester og sikkerhet

Ved å dele opp programmene i separate komponenter kan mikrotjenestene gi større fleksibilitet og bedre optimalisering av verktøyene dine.

Mikrotjenester og sikkerhet

Selv om mikrotjenestearkitektur ikke er noe nytt, har det ikke fått særlig fotfeste. Nå som virksomhetene er nødt til å bli smidigere, blir imidlertid mikrotjenestearkitekturen mer utbredt.

Mikrotjenester fungerer omtrent som byggeklosser da det er funksjoner og add-ons som enkelt kan settes sammen til et ferdig produkt eller legges til en tjeneste eller et verktøy. Ved å dele opp programmer i separate komponenter, kan mikrotjenester gi større fleksibilitet og bedre optimalisering av verktøyene dine. 

Amazon er et eksempel på hvor store fordelene ved mikrotjenester kan være. Da nettbutikkgiganten trengte å skalere raskere enn systemet deres tillot, tok de i bruk mikrotjenester. I stedet for å kjøre alt gjennom ett komplekst system, ble programmene delt opp i mindre komponenter som fungerte uavhengig av hverandre. På den måten var det én enkelt tjeneste som håndterte for eksempel Kjøp-knappen, mens en helt annen tjeneste håndterte fraktberegningen. 

Men, som med alt som er innovativt, er det en viss risiko ved å skille ut tjenestene på denne måten, og denne risikoen kan bli for stor for enkelte virksomheter.

Mikrotjenester og hva de innebærer 

Når virksomheten din har tatt i bruk mikrotjenester, får den også flere angrepsflater. Add-onsene kan være teknisk avanserte, men det betyr ikke at de er uten feil og koder som kan hackes. Derfor må sikkerheten din økes tilsvarende, for mikrotjenestene alene vil ikke sikre systemet ditt. Sikkerhet må prioriteres hvis du vil ha et sikkert nettverk ende-til-ende.

Mikrotjenester alene sikrer ikke systemene dine.
Mikrotjenester alene sikrer ikke systemene dine.

Fire tiltak som sikrer mikrotjenestene dine 

  1. Lag på lag

For å beskytte dataene dine må du beskytte tjenestene dine med flere sikkerhetslag. Gjør du ikke dette, vil de viktige dataene dine være sårbare. Bruk ulike lag som brukerautentisering, meldingskryptering i sanntid og identitetsstyring.

  1. Sikkerhet over alt

Med mikrotjenestearkitektur endres sikkerhetslandskapet betraktelig. I motsetning til en overordnet tilnærming, skal sikkerhet da være en del av hvert eneste steg i prosessen, fra design til produksjon.

  1. Isoler

Med mikrotjenester implementeres hver del separat slik at du får full kontroll. Denne kontrollen er uvurderlig når du blir hacket eller har et databrudd fordi du kan isolere og håndtere problemet uten at dette påvirker andre deler av miljøet ditt.

  1. Ta backup

Det er alltid lurt å sikkerhetskopiere data og lagre dem på et trygt sted, men det er spesielt smart i forbindelse med mikrotjenester fordi du bør ha et separat, kryptert miljø (skybasert). På denne måten sikrer du kontinuitet samtidig som du bevarer den arkitektoniske integriteten.

Sikkerhet er viktig, også med mikrotjenester 

Som med annen ny teknologi, er det viktig å eksperimentere og finne ut hva som passer virksomheten din best. Når det er sagt, er det også viktig å holde et øye med sikkerhetsprotokollene dine. Uansett hvor sikkert systemet ditt kan virke, må du kunne gjenopprette tapte data. Derfor forblir gjenopprettingsverktøy, som online-backup, en avgjørende del av sikkerhetsstrategien din enten du har gått over til mikrotjenester eller ikke.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.