Patch-rutiner er viktig

Patcher er programvarekode som blir laget av programvareutviklerne når de finner feil. En patch reparerer feilen slik at denne sårbarheten i nettverket ditt ikke kan utnyttes.

Patch-rutiner er viktig

Patch-rutiner handler ikke kun om compliance; det er en avgjørende del av proaktiv cybersikkerhet.

Patch-rutiner er en av de lureste og mest kostnadseffektive måtene å unngå databrudd eller cyberangrep på. Med enhver programvareversjon følger patcher som skal tette sikkerhetshull som ble oppdaget i den forrige versjonen. Mange ignorerer slike oppdateringer, spesielt hvis de ikke har så stor digital kunnskap, men det er stor risiko forbundet med å ikke holde seg oppdatert.

Slik sikrer patchene systemet ditt 

Patch-rutiner handler om å oppdatere programvare for å beskytte disse mot eksterne hackere. Patchene er programvarekode som blir laget av programvareutviklerne når de finner feil. En patch reparerer feilen slik at denne sårbarheten i nettverket ditt ikke kan utnyttes. Patchene løser feil og sårbarheter som ellers kunne utsatt nettverket ditt for fare. Å overvåke funksjoner, regelmessig se etter sikkerhetsproblemer, og å oppdatere, er den beste måten å sikre nettverket ditt mot hacking på.

Automatiser patch-rutinene dine 

Oppdateringer og patcher er utviklet for å bekjempe en rekke problemer, men ofte installerer ikke brukerne dem raskt nok til at skumle sikkerhetshull tettes så fort som mulig. Derfor er det mange virksomheter som benytter seg av patch-verktøy og -retningslinjer. Verktøyet varsler deg når nye patcher er tilgjengelige og installerer dem automatisk. Vanligvis får du også en forhåndsvisning av endringene og mulighet til å sammenligne versjonene før du installerer. På denne måten er programvaren alltid oppdatert med nyeste versjon slik at du er godt beskyttet mot trusler.

Du kan iverksette ulike sikkerhetstiltak for å beskytte eiendelene dine, men effektive patch-rutiner er en uvurderlig del av sikkerhetsstrategien din.
Du kan iverksette ulike sikkerhetstiltak for å beskytte eiendelene dine, men effektive patch-rutiner er en uvurderlig del av sikkerhetsstrategien din.

Beste patch-praksiser

  • Alle skal med: Samarbeid spiller en sentral rolle i programvaresikkerhet, for dette er ikke en jobb for én person eller ett team – det er alles ansvar. Når virksomheten samarbeider med fagfolk kan den avklare hvem som er ansvarlige for hva og lykkes med programvaresikkerheten. Hvis alle ansvarlige forstår viktigheten av gode patch-rutiner, er det sannsynlig at alle forstår det.
  • Sett mål: Avklaring og virksomhetsomfattende patch-prinsipper kan hjelpe deg med å oppnå to ting: For det første faller ikke medarbeiderne dine av lasset når de vet hva sluttmålet er og hvordan innsatsen deres bidrar til dette. For det andre skaper det et ansvarsrammeverk når alle forstår hvordan de bidrar, og hvis noe går galt, vil det klart definerte ansvaret identifisere hvor problemet oppsto og hvordan det kan forebygges i fremtiden.
  • Ha alltid en reserveplan: Patcher er lure, men noen ganger er hackerne lurere. Derfor er en gjenopprettingsplan like viktig for IT-strategien din som patch-rutinene. En gjenopprettingsplan reduserer nedetid og databrudd hvis du utsettes for et cyberangrep eller en naturkatastrofe. Virksomheter som investerer i nyeste gjenopprettingsløsning og online-backup kan være sikre på at dataene deres er trygge selv i verst tenkelige scenario.

Patch-rutiner er en sikkerhetsprioritet 

Ettersom cyberangrepene blir mer sofistikerte, blir det også vanskeligere å sikre nettverket ditt. Du kan iverksette ulike sikkerhetstiltak for å beskytte eiendelene dine, men effektive patch-rutiner er en uvurderlig del av sikkerhetsstrategien din. Når dette kombineres med en god gjenopprettingsplan og online-backup, kan du være sikker på at infrastrukturen din er trygg.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.