Sikkerhetsserien: Dobbelkryptert løsepengevirus er som kvitt eller dobbelt

Dobbeltkryptering er en stor sikkerhetsfordel for enhver virksomhet, men hvis metoden tas i bruk av feil personer, kan den bli et stort problem.

Sikkerhetsserien: Dobbelkryptert løsepengevirus er som kvitt eller dobbelt

I en fortsatt usikker verden, er det sikkert at løsepengevirusene vil fortsette å tilta i omfang og utvikle seg. Og årsaken er enkel: Løsepengevirus er en særdeles vellykket forretningsmodell for hackerne. 

Hackerne utvikler stadig nye metoder, og en av dem er å anse som en oppdatering av den allerede urovekkende trusselen løsepengevirus; nemlig dobbelkryptert løsepengevirus. 

Dobbel kryptering er dobbelt så bekymringsfullt

Løsepengevirusgruppene har blitt stadig mer aggressive i sine utpressingsmetoder. Selv om et utpekt offer betaler løsepengekravet, kan hackerne bestemme seg for å komme tilbake og kryptere for andre gang, og deretter true med å lekke eller ødelegge de stjålne dataene hvis de ikke får betalt på nytt. Dette er, i bunn og grunn, dobbelkryptering. For selv om du har betalt løsepengekravet; hva er det som tilsier at hackerne ikke krypterer dataene dine enda en gang for så å forvente å få betalt igjen?

Dobbelkryptering er en stor sikkerhetsfordel for enhver virksomhet, men hvis metoden tas i bruk av feil personer, kan den bli et stort problem. Når data blir dobbelt kryptert, trengs det mer enn én krypteringsnøkkel for å dekryptere dem. Det betyr at hackerne kan samarbeide med hverandre for å bruke flere krypteringsnøkler slik at det blir ekstra vanskelig og ekstra dyrt for det utpekte offeret.

Ofrene for slike angrep er kanskje ikke engang klar over at de har gått i en dobbel krypteringsfelle, og kan derfor beslutte å betale det første løsepengekravet for å få tilbake dataene sine. Så innser de at krypteringsøkkelen de ha fått bare krypterer det første krypteringslaget. Dette utløser det andre løsepengekravet, og ofrene ender opp med å betale vanvittige summer – eller risikere å miste både dataene sine og pengene de allerede har betalt.

Har virksomheten din råd til dobbelt så mye løsepenger?

Hvis du blir rammet av løsepengevirus, kan du stå overfor en vanskelig avgjørelse. Hvis du bestemmer deg for å betale kravet, må du være klar over at hackerne kanskje ikke gir deg krypteringsnøkkelen de har forespeilet deg. Dessverre innebærer dobbel kryptering en økt risiko for at dokumentene dine blir krypterte på nytt etter at du har betalt, slik at du må betale enda en gang for å få den andre nøkkelen – som du heller ikke er garantert å få.

Et godt taimet løsepengevirus kan fullstendig ødelegge omtrent enhver virksomhet og tvinge lederne til å risikere store pengesummer. Det like lite fristende alternativet er å avslå hackernes krav, miste dataene, og gjenopprette systemene fra scratch. Uansett kan et dobbelkryptert angrep føre til at virksomheten mister betydelig tid og ressurser, spesielt hvis virksomheten ikke har pålitelig backup i bakhånd. 

 

Den beste måten å forberede seg på praktisk talt ethvert cyberangrep, er ved å ha flere sikkerhetskopier av dataene dine trygt lagret et sted bare du har tilgang til. Det er kvitt eller dobbelt.
Den beste måten å forberede seg på praktisk talt ethvert cyberangrep, er ved å ha flere sikkerhetskopier av dataene dine trygt lagret et sted bare du har tilgang til. Det er kvitt eller dobbelt.

Du kommer til å takke deg selv for sikkerhetskopiene du tar nå

Virksomheten din er nødt til å være forberedt hvis den skal klare å komme raskt i drift igjen etter et cyberangrep. Disse forberedelsene innebærer flere lag med backupsikkerhet. Da kan du lykkes med gjenopprettingen etter et løsepengevirus, uten å betale løsepengekravet. 

Ved å bruke backup med SSL-kryptering (secure sockets layer, som er standardprotokollen for sikker, kryptert kommunikasjon) via en tilgjengelig skylagringsløsning som er atskilt fra produksjonsmiljøet ditt, kan du gjenopprette alle viktige driftsdata hvis du utsettes for en dobbelkryptert trussel. 

Enkel gjenoppretting begynner med en plan

Selv om dobbelkrypteringsangrepet er forholdsvis nytt, vil det ikke være det siste eller mest avanserte forsøket hackerne gjør for å skaffe seg tilgang til dataene dine. Derfor må virksomheten din ha de rette forsvarsstrategiene på plass for å beskytte verdifulle data fra opportunistiske hackere. Den beste måten å forberede seg på praktisk talt ethvert cyberangrep, er ved å ha flere sikkerhetskopier av dataene dine trygt lagret et sted bare du har tilgang til. Det er kvitt eller dobbelt.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.