På grunn av skydistribuert skadevare må du være vaktsom selv i skyen

Angrep via skybaserte programmer og tjenester har blitt stadig mer populært blant hackerne fordi de da kan bruke populære plattformer til å distribuere skadevaren.

På grunn av skydistribuert skadevare må du være vaktsom selv i skyen

Det siste halvannet året har bruken av skytjenester vokst raskt fordi virksomhetene har sett hvilke fordeler den enestående globale skalerbarheten gir. Samtidig har antallet skybaserte angrep vokst like raskt fordi hackerne på denne måten kan distribuere phishing-sider og annen skadevare via programmer og verktøy som blir brukt av mange. Og derfor må virksomheten din få på plass skikkelig backup og gjenoppretting, for vi kan ikke regne med at disse angrepene avtar med det første.

Hva er skydistribuert skadevare og hvordan oppsto det?

Det har dukket opp en ny virksomhetstrussel, og den kommer fra skyen. Oftere enn noen gang blir skadevare distribuert via skybaserte programmer og tjenester. Dette kalles skylevert eller skydistribuert skadevare, og er skadelig kode som massedistribueres via det sammenflettede skysystemet for å infisere flere nettverk. Angrep via skybaserte programmer og tjenester har blitt stadig mer populært blant hackerne fordi de da kan bruke populære plattformer til å distribuere skadevaren. Og fordi de ondsinnede filene blir distribuert via skyen, er det utfordrende for tradisjonelle sikkerhetsløsninger å oppdage eller blokkere dem.

Ifølge en bransjerapport viser økningen i skydistribuert skadevare at 66 prosent av alle skadevarenedlastinger i 2021 kom fra skybaserte programmer. Dette er en økning på 20 prosent fra 2020. Og det er ingen overraskelse at hackerne oftest velger velkjente og pålitelige skylagringstjenester, som Google Drive.

Den globale pandemien førte til en brå endring i virksomhetsdriften, og med denne endringen fulgte en markant økning i risikabel og ukontrollert fjernjobbing. Hackerne var raskt ute med å utnytte pandemien, og brukte covid-19 og statlige retningslinjer som virkemiddel i phishing-e-poster, trojanere og andre svindler for å lure intetanende personer. 

Skydistribuert skadevare er en virksomhetstrussel

Bare ett tilfelle av skadevare kan forårsake stor skade i et skymiljø. Skyskadevare kan også spres via skyprogrammer og se ut som en del av den vanlige datatrafikken. Faktisk blir en stor del av trafikken i skynettverkene brukt av skadevare for blant annet å skjule stjålne data og oppdatere seg selv.

Skylagring gir enkel tilgang til data og kan ofte være gratis eller svært rimelig, noe som gjør det til et attraktivt mål for hackerne. En av fordelene de cyberkriminelle har i skyen, er muligheten til å distribuere skadevare via flere verktøy i samme program. Hvis for eksempel en phishing-side lages i Google Docs, kan hackerne bruke Gmail til å distribuere skadevaren og på den måten inkludere enda et troverdig element ettersom phishing-siden da ser ut til å komme fra en pålitelig kilde.

Når de skybaserte angrepsmetodene blir mer sofistikerte, må virksomheten din videreutvikle sikkerheten sin.
Når de skybaserte angrepsmetodene blir mer sofistikerte, må virksomheten din videreutvikle sikkerheten sin.

Slik beskytter du virksomheten mot et skybasert skadevareangrep

Selv om skybasert skadevare er svært sofistikert, kan vanlige sikkerhetstiltak holde lenge. Ved å implementere flere sikkerhetslag og vedlikeholde disse, kan du bidra til at skadevaren ikke spres.

Virksomheten din kan også redusere den betydelige skadevarerisikoen ved å henvende seg til en skyleverandør som har de riktige verktøyene og støtten du trenger for å sikre dataene dine. 

Stol på skyen

Når de skybaserte angrepsmetodene blir mer sofistikerte, må virksomheten din videreutvikle sikkerheten sin og gå fra tradisjonelle sikkerhetsmetoder til proaktivt å redusere risiko – samtidig som den fortsatt benytter seg av mulighetene skyen gir. Med en slik balanse mellom fleksibilitet og sikkerhet, og med beste SSL-krypterte backup som trygger skydataene dine, kan virksomheten din holde tritt med det stadig skiftende skylandskapet.

I over to tiår har CyberFortress hjulpet millioner av brukere over hele verden med å sikre data. Dette har vært mulig takket være høytilgjengelig, SSL-kryptert skylagring som er adskilt fra produksjonsmiljøet, slik at du trygt kan gjenopprette viktige data i flere eksemplarer på flere steder. 

Share this on:
Søk

Type and hit ‘Enter’ to search.